من منا لم يمل من الحلويات التقليدية المعروفة
ودايما نتخيل انه من الصعب اننا نصنع
اصناف جديدة ومختلفة
عشان كده جبتلكم اليوم وصفة جديدة ولذيذة
اكيد هتعجبكم :
- المكونات :
3 كوب دقيق
1 كوب زبدة
1 كوب سكر بودرة
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
½ ,1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1 كوب مربة مشمش ( النوع حسب الرغبة )
رشة ملح
-
طريقة التحضير :
1) ثبتى شبكة الفرن فى الوسط وسخنى الفرن الى 180 درجة .
2) فى وعاء ضعى الدقيق والبيكنج باودر والملح .
3) فى وعاء العجن اخلطى ( بالمضرب , العجانة , الخلاط
اليدوي )السكر والزبدة جيدا لمدة دقيقتين حتى يصبح الخليط كريمي وهش .
4) أضيفى البيض والفانيليا واخلطى جيدا لتمام الدمج
5) اضيفي خليط الدقيق على خليط الزبد والبيض واخلطى حتى
تصبح عجينه لينه وناعمة .
6) اقسمى العجينة الى ثلثين و ثلث .
7) فى صنية ضعي ورق الزبدة ويكون مرتفع من الحواف حتى
تستطيعي اخراج قالب التارت بسهولة .
8) ضعي الجزء الأكبر من العجين فى الصنية وافرديها جيدا
بسمك 1 سم واجعلى الأطراف اعلي بشكل بسيط لتعطيكى شكل القالب .
9) افردي المربى علي العجينة ( اذا كانت المربى سميكه ضعي
ملعقة من الماء الساخن عليها لتصبح اسهل بالفرد ) .
10)
الجزء الاخر من
العجين يفرد بسمك 2 سم ويقطع بأشكال حسب الرغبة ( شرائط , قلوب , نجوم ) وتوضع فوق
المربى علي السطح كله .
11) ضعيها فى الفرن
لمدة 30 دقيقة حتى يصبح لونها ذهبى .
12) اخرجيها من الفرن
وضعيها علي شبكه لتبرد اسحبى ورق الزبدة لتخرجيها من الصينية .
13) تقطع وتقدم باردة
مع عصير , شاى , حليب .
Bon appétit
* ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى استفسار اكتبوه فى كومنت ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق