الثلاثاء، 26 يونيو 2018

ألذ طريقة لعمل "باستا فلورا"




من منا لم يمل من الحلويات التقليدية المعروفة 
ودايما نتخيل انه من الصعب اننا نصنع 
اصناف جديدة ومختلفة 
عشان كده جبتلكم اليوم وصفة جديدة ولذيذة 
اكيد هتعجبكم :


-        المكونات :

3 كوب دقيق
1 كوب زبدة
1 كوب سكر بودرة
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
½ ,1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1 كوب مربة مشمش ( النوع حسب الرغبة )
رشة ملح


-        طريقة التحضير :
1)  ثبتى شبكة الفرن فى الوسط وسخنى الفرن الى 180 درجة .
2)  فى وعاء ضعى الدقيق والبيكنج باودر والملح .
3)  فى وعاء العجن اخلطى ( بالمضرب , العجانة , الخلاط اليدوي )السكر والزبدة جيدا لمدة دقيقتين حتى يصبح الخليط كريمي وهش .
4)  أضيفى البيض والفانيليا واخلطى جيدا لتمام الدمج
5)  اضيفي خليط الدقيق على خليط الزبد والبيض واخلطى حتى تصبح عجينه لينه وناعمة .
6)  اقسمى العجينة الى ثلثين و ثلث .
7)  فى صنية ضعي ورق الزبدة ويكون مرتفع من الحواف حتى تستطيعي اخراج قالب التارت بسهولة .
8)  ضعي الجزء الأكبر من العجين فى الصنية وافرديها جيدا بسمك 1 سم واجعلى الأطراف اعلي بشكل بسيط لتعطيكى شكل القالب .
9)  افردي المربى علي العجينة ( اذا كانت المربى سميكه ضعي ملعقة من الماء الساخن عليها لتصبح اسهل بالفرد ) .
10)       الجزء الاخر من العجين يفرد بسمك 2 سم ويقطع بأشكال حسب الرغبة ( شرائط , قلوب , نجوم ) وتوضع فوق المربى علي السطح كله .
11) ضعيها فى الفرن لمدة 30 دقيقة حتى يصبح لونها ذهبى .
12) اخرجيها من الفرن وضعيها علي شبكه لتبرد اسحبى ورق الزبدة لتخرجيها من الصينية .
13) تقطع وتقدم باردة مع عصير , شاى , حليب .

Bon appétit

* ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى استفسار اكتبوه فى كومنت ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق