اكيد كلكم جربتوا الكريب وبطرق مختلفة وبحشوات مختلفة
لكن وصفة انهاردة اللى جبتها ليكم مختلفة وهتعجبكم جدا
انا متاكدة , ممكن تجربوها بحشوات تحبوها انتم
استمتعوا بألذ واشهى طعم هتجربوه :
- المكونات : ( الكمية تكفي لعمل 14 قطعة كلنولي )
2
كوب دقيق
2 كوب لبن
2 بيضة
½
ملعقة صغيرة ملح
كيلو لحم مفروم
1 بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
1 حبة فلفل رومى أخضر كبيرة مقطعة مكعبات
صغيرة
1 كوب كبير زيتون أسود مقطع قطع صغيرة
1 كوب كبير ماء
½ كوب مونزريلا
2 ملعقة صلصة طماطم مخلوطة ملعقة زيت
1
½ ملعقة صغيرة توابل لحم
½
ملعقة كبيرة ملح بفلفل
- طريقة التحضير :
1) فى اناء كبير علي النار قومي بتسخين القليل من الزيت .
2) ضعى البصل وقلبيه حتى يذبل .
3) ضعى اللحم على النار وقلبيه جيدا لمدة دقيقتين .
4) ضيفى التوابل اللحم وقلبي جيدا .
5) قومي بأضافة الماء وغطي الاناء حتى تتشرب اللحمة الماء
وتنضح .
6) ضيفى الملح والفلفل .
7) ثم ضيفي قطع الفلفل والزيتون وقلبيهم جيدا .
8) اتركيهم دقيقتين على النار ثم قومى باطفاء النار .
9) فى وعاء اخر اخلطى البيض واللبن جيدا .
10) ضيفي الدقيق
بالتدريج مع التقليب الجيد حتى لا يتكتل .
11) على النار سخنى
طاسة بمسحة من الزيت .
12) ضعى مقدار معلقة
كبيرة من الغرف من خليط الدقيق على الطاسة حتى يعطى شكل الدائرة متساوية .
13) اقلبيها علي
الجانبين حتى تمام السواء الا ان تاخذ اللون الذهبى واخرجيها وكررى الحركة مع باقي
الخليط .
14) ثبتى شبكة الفرن
فى الوسط وسخنى الفرن الى 180 درجة .
15) بعد ان تبرد اقراص
الكريب تبدئي بحشيها بمقدار 2 ملعقة كبيرة من خليط اللحم .
16) قومي بوضع الخليط على
الجانب الاكثر سواء او اغمق فى اللون من القرص بعد 4 سم من بداية القرص ثم لفيه مع
ثنى الاطراف حتى لا يخرج الحشو منها .
17) رصى أقراص
الكانيلوني فى صينية مدهونة بليل من الزيت .
18) ادهنى الوش الخارجى
للكانيلوني جيدا من جميع الاطراف بصلصة الطماطم ثم رشى فوقها المونزريلا .
19) ادخلى الصينية فى
الفرن واتركيه لمدة 5 دقائق .
20) ثم اطفى الفرن
وشغلي الشواية فقط لمدة 5 دقائق اخرى .
21) ثم اخرجيها من
الفرن واتركيها تبرد قليلا ثم قدميها .
Bon appétit
· ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى
استفسار اكتبوه فى كومنت ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي
الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق