الأربعاء، 4 يوليو 2018

أشهى وألذ طريقة لعمل ( باستا بيني )


(يمييييييي) هى أنسب كلمة تقال عن هذة الوصفة
بجد بجد مش هتندموا لو جربتوها على ضمانتي
جربتها ومن اول مرة  وقعت فغرامها 
الوصفة ايطالية سهلة ولذيذة 
حبيت اشاركم الطريقة 
استمتعوا :



-        المكونات :

500 جرام معكرونة ( قلم او أسطوانية )
1 كيلو طماطم مضروبة في الخلاط
1 حبة بصلة كبيرة مفرومة ناعم
1 ملعقة كبيرة زعتر
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1 قطعة مرقة دجاج
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زبدة
1 ½ ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب لبن
1 كوب جبنة موتزاريلا ( او اى نوع جبن تفضليه )


-        طريقة التحضير :
1)  نسلق المعكرونة بالطريقة العادية وتترك لتبرد .
2)  فى اناء علي النار يشوح البصل بقليل من الزيت .
3)  نضع الملح والفلفل حيب الرغبة ونقلب حتى يذبل البصل .
4)  نضيف معجون الطماطم ونستمر فى التقليب .
5)  ثم نضيف الطماطم المضروبة ونضيف الزعتر  ومرقة الدجاج وتغطى حتى تنضج ( تتسبك ) .
6)  فى وعاء اخر على النار ضعى الزبد حتى تذوب .
7)  اضيفى الدقيق وقلبي جيدا بمضرب يدوي .
8)  ثم قومى باضافة الحليب بالتدريج مع التحريك المستمر بالمضرب اليدوي .
9)  اضيفى الملح والفلفل وقليل من الزعتر وقلبي جيدا حتى يصبح الخليط  كريمى متماسك ( البشاميل ) .
10) نخلط صلصة الطماطم مع صلصلة البشاميل حتى يعطى اللون الوردى الفاتح او حسب الرغبة .
11) فى صينية كبير يمكن ادخاله الفرن ضعي مقدار معلقتين من الخليط فى الاسفل .
12) نضع المعكرونة المسلوقة علي باقى الخليط وتقلب جيدا ثم نضعها فى الصينية .
13) نوزع الجبن الموتزاريلا علي الوجه .
14)نضع الصينية فى الفرن على درجه حرارة متوسطة لمدة 15 دقيقة حتى تذوب الجبنة على الوجه .


       Bon appétit
·       ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى استفسار اكتبوه فى التعليقات ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق