(يمييييييي) هى أنسب كلمة تقال عن هذة الوصفة
بجد بجد مش هتندموا لو جربتوها على ضمانتي
جربتها ومن اول مرة وقعت فغرامها
الوصفة ايطالية سهلة ولذيذة
حبيت اشاركم الطريقة
استمتعوا :
500 جرام معكرونة ( قلم او أسطوانية )
1 كيلو طماطم مضروبة في الخلاط
1 حبة بصلة كبيرة مفرومة ناعم
1 ملعقة كبيرة زعتر
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1 قطعة مرقة دجاج
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زبدة
1
½ ملعقة كبيرة
دقيق
2 كوب لبن
1 كوب جبنة موتزاريلا ( او اى نوع جبن تفضليه
)
-
طريقة التحضير :
1) نسلق المعكرونة بالطريقة العادية وتترك لتبرد .
2) فى اناء علي النار يشوح البصل بقليل من الزيت .
3) نضع الملح والفلفل حيب الرغبة ونقلب حتى يذبل البصل .
4) نضيف معجون الطماطم ونستمر فى التقليب .
5) ثم نضيف الطماطم المضروبة ونضيف الزعتر ومرقة الدجاج وتغطى حتى تنضج ( تتسبك ) .
6) فى وعاء اخر على النار ضعى الزبد حتى تذوب .
7) اضيفى الدقيق وقلبي جيدا بمضرب يدوي .
8) ثم قومى باضافة الحليب بالتدريج مع التحريك المستمر بالمضرب اليدوي .
9) اضيفى الملح والفلفل وقليل من الزعتر وقلبي جيدا حتى يصبح الخليط كريمى متماسك ( البشاميل ) .
10) نخلط صلصة الطماطم مع صلصلة البشاميل حتى
يعطى اللون الوردى الفاتح او حسب الرغبة .
11) فى صينية كبير يمكن ادخاله الفرن ضعي مقدار
معلقتين من الخليط فى الاسفل .
12) نضع المعكرونة المسلوقة علي باقى الخليط
وتقلب جيدا ثم نضعها فى الصينية .
13) نوزع الجبن الموتزاريلا علي الوجه .
14)نضع الصينية فى الفرن على درجه حرارة متوسطة
لمدة 15 دقيقة حتى تذوب الجبنة على الوجه .
Bon appétit
· ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى
استفسار اكتبوه فى التعليقات ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي
الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق