اكيد البرجر يعد من الاكلات السريعة
الأشهى والألذ انا
عن نفسى بحب جدا البرجر
وبشتريه دايما من
مطاعم لكن بجد من يوم مجربته
فى البيت وانا
بعمله دايما بنفسى وبيكون ولا ألذ :
- المكونات :
½
كيلو لحم مفروم
1 كوب بقسماط ناعم
1 حبة بصلة مفرومة
1 حبة طماطم كبيرة مبشورة
1 حبة طماطم مقطعة شرائح
2 بيضة
شرائح كابوتشا
جبنة شيدر مربعات
عيش كايزر
1 ملعقة صغيرة توابل لحم
½
ملعقة كبيرة ملح وفلفل
- طريقة التحضير :
1) قربى شبكة الفرن من الشواية وسخنى الفرن علي درجة حرارة
متوسطة .
2) فى وعاء كبير ضعي اللحم والبصل المفروم والطماطم
المبشورة والبقسماط والبيض والتوابل .
3) اخلطى جميع المكونات جيدا واعجنيهم جيدا .
4) اجمعي اللحم وافرديه علي خشبه التقطيع بسمك 1 سم .
5) استخدمي القطاعة الدائرية لتقطيعها لاقراص متساوية .
6) فى صينية فرن افردي ورقة زبدة وضعي عليها الأقراص .
7) اطفى الفرن وقومي بتشغيل الشواية .
8) ضعي الصينية واتركيها لمدة خمس دقائق حتى يحمر وينضج
الوجة الاول .
9) اخرجي الصينية واقلبي الاقراص للجهة الاخرى وادخليها مره
اخرى .
10) عندما يحمر وينضج
الوجه الاخير اخرجيها من الفرن .
11) افتحى الكايزر
وضعي شريحة من الكابوتشا ثم البرجر ثم شريحة جبنة شيدر ثم شريحة طماطم وشريحة
كابوتشا اخرى وبالهنا والشفا .
Bon appétit
· يا رب تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى استفسار اكتبوه فى التعليقات ولا تنسوا اذا طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق