الجمعة، 6 يوليو 2018

طريقة عمل الأرز بخلطة الخضار وقوانص الدجاج



جبتلكم انهاردة طريقة جميلة جدا هتعجبكم اكيد 
للأرز 
اكيد كلنا زهقنا من أكل الأرز بالطرق التقليدية 
فحبيت اعرفكم طريقة جديدة ومفيدة فى ذات 
الوقت .
يارب تعجبكم الوصفة وتستمتعوا :



-  المكونات :

     500 جرام قوانص فراخ مقطعة شرائح صغيرة
2 كوب أرز
½  2  كوب ماء
400 جرام بازلاء خضراء
250 جرام زيتون مقطع قطع صغيرة ومغسول بالماء جيدا
1 حبة كبيرة فلفل اخضر مقطعة قطع صغيرة
1 حبة بصل صغيرة مقطعة قطع صغيرة
1 ملعقة كبيرة كارى
ملح وفلفل حسب الرغبة
1      قطعة مرقة دجاج


-  طريقة التحضير :
1)  فى وعاء على النار نضع كمية من الماء نقوم بسلق القوانص مع نصف ملعقة ملح بعدها تصفى وتشطف بالماء جيدا .
2)  تسلق البازلاء وتصفى بعدها جيدا .
3)  فى وعاء على النار نضع الزيت ونقوم بتشويح البصلة حتى تذبل .
4)  نضيف القوانص والبسلة علي البصل وتقلب جيدا .
5)  تضاف التوابل ( الملح والفلفل , الكارى ) ونقلب جيدا لمدة دقيقتين .
6)  نضيف الزيتون والفلفل الاخضر ونستمر فى التقليب .
7)  نقوم بغسل الرز وتصفيته جيدا .
8)  نضيف الرز علي المكونات ونقلب جيدا .
9)  ثم نضيف الماء ونصف ملعقة من الملح وقطعة مرقة الدجاج ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات .
10)       نغطى الوعاء جيدا وعلي نار هادئة يترك حتى ينضج الرز جيدا .


Bon appétit
ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى استفسار اكتبوه فى كومنت ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي الانستجرام او فيس بوك او سناب شات .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق