للأرز
اكيد كلنا زهقنا من أكل الأرز بالطرق التقليدية
فحبيت اعرفكم طريقة جديدة ومفيدة فى ذات
الوقت .
يارب تعجبكم الوصفة وتستمتعوا :
- المكونات :
500 جرام قوانص فراخ مقطعة شرائح صغيرة
2 كوب أرز
½
2 كوب
ماء
400 جرام بازلاء خضراء
250 جرام زيتون مقطع قطع صغيرة ومغسول بالماء
جيدا
1 حبة كبيرة فلفل اخضر مقطعة قطع صغيرة
1 حبة بصل صغيرة مقطعة قطع صغيرة
1 ملعقة كبيرة كارى
ملح وفلفل حسب الرغبة
1
قطعة مرقة دجاج
- طريقة التحضير :
1) فى وعاء على النار نضع كمية من الماء نقوم بسلق القوانص مع
نصف ملعقة ملح بعدها تصفى وتشطف بالماء جيدا .
2) تسلق البازلاء وتصفى بعدها جيدا .
3) فى وعاء على النار نضع الزيت ونقوم بتشويح البصلة حتى
تذبل .
4) نضيف القوانص والبسلة علي البصل وتقلب جيدا .
5) تضاف التوابل ( الملح والفلفل , الكارى ) ونقلب جيدا
لمدة دقيقتين .
6) نضيف الزيتون والفلفل الاخضر ونستمر فى التقليب .
7) نقوم بغسل الرز وتصفيته جيدا .
8) نضيف الرز علي المكونات ونقلب جيدا .
9) ثم نضيف الماء ونصف ملعقة من الملح وقطعة مرقة الدجاج
ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات .
10)
نغطى الوعاء جيدا
وعلي نار هادئة يترك حتى ينضج الرز جيدا .
Bon appétit
ان شاء الله تكون الوصفة عجبتكم ولو عندكم أى استفسار اكتبوه فى كومنت
ومتنسوش لو طبقتوا الوصفة صوروها وابعتوهالي علي الانستجرام او فيس بوك او سناب شات
.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق